Recruiter

PZ is een Belgisch consultancy bedrijf met heel wat bekende namen als klant.  Onze Professionals werken op projectbasis bij onze klanten en vangen tijdelijke noden op, bieden ondersteuning en geven advies. Teneinde onze groei te ondersteunen zijn wij voor het hoofdkantoor te Niel op zoek naar een gemotiveerde Recruiter.

YOUR JOB

Als Recruiter zal je deel uitmaken van een enthousiast en dynamisch team. In nauwe samenwerking met de Account Managers ga je aan de slag om het hele rekruteringsproces van A tot Z te beheren.

Je speurt verschillende kanalen af op zoek naar profielen met een achtergrond in HR. Vervolgens screen je de kandidaten aan de hand van telefonische en diepte-interviews. Verder zorg je voor een correcte administratieve opvolging van het volledige rekruteringsproces en rapporteer je wekelijks over de stand van zaken aan de Recruitment Team Lead.

Je bent een ambassadeur van PZ op de arbeidsmarkt; je neemt deel aan externe jobevents en onderhoudt partnerships met scholen. Daarnaast draag je actief bij tot onze employer branding strategie door PZ als aantrekkelijke werkgever te positioneren via sociale media.

Je neemt initiatieven om op een creatieve manier nieuwe rekruteringskanalen aan te boren en blijft continu op de hoogte van nieuwe trends en ontwikkelingen op het vlak van recrutering en selectie.

YOUR SKILLS

Je hebt een hart voor human resources, dat merkt iedereen aan de gedrevenheid en het enthousiasme waarmee jij elke dag op het werk verschijnt. Die passie voor je vak ontdekte je tijdens je Bachelor of Master in Sociaal Werk, Handelswetenschappen of Psychologie. Bij voorkeur heb je reeds een eerste succesvolle ervaring opgedaan in recrutering. Verder kun je je naast het Nederlands, vlot uitdrukken in het Frans en Engels.

OUR OFFER

Je komt terecht in een dynamische, leerrijke en teamgeoriënteerde werkomgeving met een informeel karakter. Dit zorgt voor een uitdagende carrière met veel contacten en de nodige variatie.

Wij bieden een aantrekkelijk salarispakket aangevuld met extralegale voordelen en een bedrijfswagen. Naast de nodige betrokkenheid hechten wij veel waarde aan integriteit, verantwoordelijkheidszin en FUN !

recruiter

Wie kan ik contacteren?

Sollicitatie­proces

Telefonische screening

Zodra wij je cv ontvangen – via LinkedIn, op een jobbeurs of via onze site – gaan we met jouw kandidatuur aan de slag. Dan bellen wij je op en leren we elkaar kennen tijdens een kort maar krachtig gesprek van een half uurtje. Zitten we op dezelfde golflengte? Dan spreken we een datum en uur af waarop jij eens langskomt om face-to-face kennis te maken.

Ontmoet ons

Tijdens die eerste ontmoeting leer je onze manier van werken iets beter kennen. En dan krijg jij het woord. Niet om over het weer te vertellen, dat deden we al om het ijs te breken. Eerder om het eens over je competenties, talenkennis, motivatie, salaris en beschikbaarheid te hebben. Je technische skills mag je dan weer met de loyalty manager overlopen. Om daarna alles even te laten bezinken.

Contract bespreking

Zijn we allemaal overtuigd van een match? Dan bellen we je op met goed nieuws. Nog vragen? Dan is dit het moment om die te stellen. Want hierna word je bij ons verwacht om je contract te bespreken. En zit jij straks bij een van onze klanten voor je eerste uitdaging. Succes!

Meet our people

Benieuwd hoe het is om bij PZ te werken?
Bekijk de video’s van onze collega’s Diewertje & Stéphanie.

Solliciteer

Zin om te werken als PZ professional? Vertel ons hieronder waarom jij niet mag ontbreken in ons team.

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf.